Berlin Challenge – Dinsdag
Dag 2 van de Berlin Challenge
Een week geen boodschappen doen en echt enkel gerechten klaarmaken met wat ik nog in mijn ijskast (voorraadkast en diepvries) heb liggen. Met onderstaande recepten schrapte ik een deel van de pompoen, yoghurt, granaatappel, het restje fetakaas en de scampi’s uit de diepvries van mijn lijst.
Gegrilde pompoen met granaatappel en yoghurt
Een ontbijt dat ik ontdekte onder invloed van mij Paleo-collega’s. Paleo wil zeggen geen koolhydraten. Bijgevolg vervang je de muesli in je ontbijt door geroosterde pompoen.
Het roosteren is super eenvoudig:
- was de pompoen
- snijd in plakken van +/_ 2cm dik en verwijder de zaden
- schik de pompoen in een ovenschaal en bak deze gedurende +/-45 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot de pompoen zacht is en een beetje een korstje heeft
Door het roosteren krijgt de pompoen een wat zoetere, gerookte smaak.
Voor het ontbijt:
- verwijder de schil van de geroosterde stukjes
- prak deze in een kom
- voeg volle yoghurt, wat noten en zaden en honing toe en werk af met granaatappel pitjes
Super lekker en verbazingwekkend vullend!
Lunch:
Lunchafspraak (handig !)
Penne à la Greque
Penne met scampi’s in tomatensaus met feta en oregano. Dit is het soort recept dat je altijd kan klaarmaken op voorwaarde dat je zoals ik een kleine feta-verslaving hebt en deze bijgevolg altijd in je ijskast ligt. De overige ingrediënten (penne, tomatensaus, witte wijn, chilivlokken en oregano heeft de gemiddelde kok wel in zijn/haar voorraadkast liggen).
Geen commentaren